اوایل امسال دختر یازده ساله ای بنام کاشمی واحی از لندن در آزمون IQ نمره 162 را کسب کرد. این نمره فوق العاده است مخصوصا اینکه واحی جوانترین فردی است که در این تست مخصوص نمره کامل را کسب کرده است. اما آیا نمره بالای او معنی اش این است که او به دستاوردهای بزرگی در زندگی اش خواهد رسید مثل استفان هاوکینگ یا آلبرت انیشتین، دو تن از بزرگترین دانشمندان دنیا؟ شاید و شاید نه!
IQ، عبارت اختصاری برای Intelligence quotient به معنای بهره هوشی، مقیاسی از توانایی استدال افراد است. به طور خلاصه، این تست ها توانایی افراد را برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و استفاده از منطق برای رسیدن به پاسخ سوالات ارزیابی میکنند. در این نوع تست ها حافظه کوتاه مدت و بلند مدت مورد ارزیابی قرار می گیرد. حتی در این تست ها زمان حل یک پازل و یا یادآوری یک نکته ای که قبلا شنیده اید مهم است. ولی نکته اصلی این است که همه دانش آموزان می توانند یاد بگیرند و این ربطی به بهره هوشی ندارد. بعضی از دانش آموزان در برخی از موارد درسی در مدرسه دچار مشکلاتی می شوند که می تواند به خاطر ضعف بهره هوشی آنها در آن زمینه خاص باشد در حالی که در زمینه دیگری قابلیت ها و توانایی آنها به مراتب از بقیه بیشتر است. برای غلبه بر این مشکلات در مدرسه بهره گرفتن از کمی کمک بیشتر همیشه مفید است. و آزمونهای بهره هوشی در حقیقت نشانگری آن است که کدام یک از دانش آموزان در چه حوزه خاصی نیازمند این توجه و کمک خاص می باشند.
ادامه مطلب در مجله اینترنتی www.sciencenewsforstudents.org
اهمیت پژوهش در زندگی
حال این سوال ممکن است برای برخی پیش آید که چرا باید پژوهش انجام دهیم؟ یا انجام پژوهش چه اهمیتی دارد؟ با توجه به اینکه انجام پژوهش نیازمند وقت و زحمت است پرا ما باید خود را به زحمت اندازیم، مگر دانشمندان و فیلسوفان قبلا این زحمات را نکشیده اند؟ و ...
در پاسخ باید گفت که انسان همیشه به دنیای اطراف خود کنجکاو است و می داند که نظم خاصی در جهان وجود دارد، و سعی می کند با تفکر و تحقیق متوجه حوادث و اتفاقات شود، در طول روز هزاران نفر در کشورهای مختلف به صورت گروهی و فردی و در مکان های مختلف مثل دانشگاهها، مدارس، کارخانه ها و آزمایشگاه ها به پژوهش می پردازند. در این مراکز نیرو و وقت زیادی صرف این کار می شود، تا آنها در کار و اهداف خود پیشرفت کنند. به عبارتی می توان گفت پژوهش سبب رشد علمی و فرهنگی می شود و انسان را از جهل و ناآگاهی به علم می رساند و حقایق واقعیت ها را آشکار می کند و راه را برای حل مسائل و مشکلات پیچیده هموار می سازد. ما با برخی از حقایق آشنایی داریم ولی برای کشف بهتر حقیقت احتیاج به بررسی و مطالعه بیشتر و منظم تری با استفاده از اصول پژوهش داریم.
قدیمی ترین کاربردهای عدد پی در کدام مناطق کشف شده است و اولین دانشمند ایرانی که این عدد را محاسبه کرد که بود؟
جواب خود را در یک قالب یک برگ A4 حاوی مطالب مرتبط با ذکر نام و نام خانوادگی و کلاس و پایه به مربی پایه تحویل دهید. توجه داشته باشید آخرین فرصت ارائه پاسخ 17 مهر ماه می باشد. به برنده کارت امتیاز 200 تایی اهدا خواهد شد.